FAQ
Hier staan de meest gestelde vragen.
Mocht je antwoord er nog niet bijstaan, neem dan contact op via het contactformulier.
Via de Meet & Play App van de KNLTB is het mogelijk om 14 dagen van tevoren een baan te reserveren en af te rekenen middels iDeal.
Als je lid bent van vv Schoten of vaste huurder bent van de SPOS, kun je via de CLUB app 21 dagen vooruit een baan reserveren. Kijk voor meer informatie op deze pagina
Bij annulering buiten 48 uur voor de geplande speeltijd is geen annuleringsvergoeding van toepassing en krijgt de boeker het bedrag teruggestort. De platformbijdrage van 1% wordt niet retour gestort.
Bij annulering binnen 48 uur voor de geplande speeltijd is er geen recht op terugbetaling, neem contact op met het secretariaat om te overleggen of de boeking verplaatst kan worden.
Bij annulering binnen 48 uur als de weersomstandigheden (code rood of oranje) het niet toe laten om te spelen kan de boeker het geld terug krijgen. Neem daarvoor contact op met het secretariaat via het contactformulier.
Ja, dat kan. Neem contact op via het contactformulier
Vanaf nu is het mogelijk om bij Schoten Tennis&Padel een padelracket te huren. Het huren van een racket kost per persoon €5,-. Een bus van 3 padelballen koop je voor maar €7,50 en deze mag je uiteraard mee naar huis nemen.
Zeker! Het is wel verstandig om op tijd te reserveren, zodat er genoeg banen beschikbaar zijn voor je hele gezelschap. Vul hier het contactformulier in voor evenementen wij nemen snel contact met je op!
Ja, het is mogelijk om padelles te nemen. Kijk op de pagina Padellessen voor meer informatie. De inschrijving vindt plaats bij de padelleraren.
Het is op bepaalde dagen en tijden mogelijk om een baan te huren. Neem hiervoor contact op via het contactformulier.
De spelregels van padel lijken op tennis.
Het spel begint met de service, deze is wel anders dan bij tennis. De service wordt altijd onderhands gespeeld en de bal moet onder heuphoogte worden geserveerd. De bal moet in het diagonaal gelegen vak van de tegenstander worden gespeeld. De service mag na de stuit niet tegen het hekwerk komen, wel tegen de glazenwand. Tijdens de service sta je achter de servicelijn. Als je de eerste service mist, mag je een tweede poging doen. Raakt de bal het net? Dan noem je dat een ‘let’. De service moet dan opnieuw worden uitgevoerd.
Padel wordt gespeeld met vier spelers (2 tegen 2). De teams staan op een eigen speelhelft en spelen de padelbal heen en weer. De bal mag maar één keer op de grond stuiteren en moet dan worden teruggeslagen. Dit mag ook via de wand van je eigen helft. Volleys zijn echter ook toegestaan, daarbij stuitert de padelbal dus niet eerst op de grond. De bal moet eerst de grond raken voordat de bal tegen de glazenwand van de tegenstander aan mag komen.
De puntentelling werkt hetzelfde als bij tennis. Dit betekent dat er op de volgende manier wordt geteld: 0, 15, 30, 40 en game. Als je zes keer een game wint, win je de set. Bij een stand van 40-40 (deuce) moet je nogmaals twee punten scoren om de game te winnen. Wat betreft sets speel je ‘best out of three’.
Het punt wordt gemaakt als de bal twee keer stuitert, rechtstreeks tegen de wand komt of in het net komt.
De bal mag zelfs van buiten de kooi gespeeld worden, zolang de grond niet meer dan twee keer geraakt wordt.
Of bekijk deze video
De kosten van padellen bij Schoten Tennis & Padel hangen af van wanneer je wilt spelen. Kijk op de pagina Tarieven Padel voor de kosten.
De padelbanen zijn het hele jaar beschikbaar.
Nee, het is de bedoeling dat je zelf sportkleding en -schoenen meeneemt.